“IJM heeft me geweldig ondersteund en liep met mij mee tot er recht werd gedaan. Ik ben dankbaar en bid dat jullie door zullen gaan en nog veel meer anderen kunnen helpen die in dezelfde situatie belanden.”

Toen een lerares zag dat Rachele moe en radeloos was en veel pijn had, nam zij haar mee naar de dokter. Daar deed ze een verschrikkelijke ontdekking: het meisje van zeven was verkracht door haar vader.

IJM werkte samen met de lokale politie en haar moeder, die doodsbedreigingen doorstond, om Racheles vader op te sporen en te arresteren.

In de rechtszaal getuigde de kleine Rachele dapper tegen haar vader en hield niets achter. Mede dankzij haar sterke getuigenverslag kreeg Racheles vader levenslang voor zijn gruwelijke daad.

Voor veel kinderen zoals Rachele komen dit soort rechterlijke beslissingen nooit. In arme gemeenschappen kunnen de families vaak geen enkele vorm van rechtsbijstand betalen. Waar deze armoede gepaard gaat met corruptie bij de politie, lijkt rechtvaardigheid voor deze kinderen totaal buiten bereik.

Als Racheles moeder het gevecht voor gerechtigheid voor Rachele beschrijft, zegt ze: “IJM heeft me geweldig ondersteund en liep met mij mee tot er recht werd gedaan. Ik ben dankbaar en bid dat jullie door zullen gaan en nog veel meer anderen zullen helpen die in dezelfde situatie belanden.”

Vandaag de dag geniet Rachele van haar school en droomt ervan om, als ze groot is, advocaat of journalist te worden.

Help mee en bescherm kinderen tegen seksueel geweld ->

Geef waar meest nodig