“Ik voelde me gevangen gezet en machteloos. Ik huilde en bad... ‘God, als U echt bestaat, haal mij dan hieruit!’”

Via social media ontving Ruby* een persoonlijk bericht waarin haar een baan werd aangeboden in een computerwinkel. Ze zag dit als een manier om een onafhankelijk leven te kunnen beginnen. Maar ze ontdekte tot haar schrik dat de baan iets totaal anders inhield dan de verkoop van computers.

Zij was in de val gelopen van een stel dat haar seksueel uitbuitte en haar online blootstelde aan mannen over de hele wereld.

Ruby was 16.

“Ik voelde me gevangen gezet en machteloos. Ik huilde en bad: ‘Heer, als U echt bestaat, haal mij dan hieruit!’” herinnert Ruby zich.

IJM hielp de Filipijnse autoriteiten om haar en vijf andere meisjes te vinden en te redden. De mensen die deze illegale business runden, werden veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Vandaag de dag is Ruby vrij en veilig. Zij heeft haar daders vergeven - na hun veroordeling bad zij voor hen achterin de rechtszaal. 

IJM zorgde ervoor dat Ruby in een huis kan wonen waar nazorg is en waar zij naar school kan. Zij overweegt om rechten te gaan studeren in de hoop daarmee andere meisjes te kunnen helpen die in soortgelijke netwerken van slavernij vastzitten.

Help mee en bevrijd kinderen uit de Cyberseks ->

Geef waar meest nodig