“We werkten van half vijf ’s ochtends tot acht uur ’s avonds, met slechts twee uur pauze. Onbetaald."

Laadu en Sugra hadden een paar hectare grond om hun gewassen te verbouwen en hun jongens groot te brengen. Het was moeilijk om rond te komen. Toen een kennis hen vertelde dat ze meer konden verdienen bij een steenoven, enkele uren verderop, brachten ze hun kinderen naar de ouders van Sugra en gingen naar de oven.

Toen ze bij de enorme steenoven aankwamen (gebouwd op een afgelegen terrein van bijna 8 hectare) bleek dat ze waren bedrogen. Van een goede baan was geen sprake. Integendeel. Laadu en Sugra werden vastgehouden bij de steenoven.

Het werk was loodzwaar en de omstandigheden vreselijk: de slaven werkten urenlang onder de brandende zon, waar ze duizenden bakstenen maakten. Ze sliepen in slecht gebouwde hutjes van taken en gescheurd plastic, waardoor ze uitgeput raakten en ziek werden.

Als Laadu terugdenkt aan de mishandeling, zegt hij: “We werkten van half vijf ‘s ochtends tot acht uur ’s avonds, met slechts twee uur pauze. Onbetaald. De werkgevers en toezichthouders deden niets anders dan schelden. En onder geen beding mochten we de steenoven verlaten.”

Na maanden te hebben geleefd in een nachtmerrie, stonden Laadu en Sugra op het punt om een ontsnappingspoging te wagen. En toen – precies op het juiste moment – kwam er redding.

Tijdens een gecoördineerde reddingsoperatie met een lokale partner hielp IJM bij de redding van 125 mensen uit de steenoven, waaronder Laadu en Sugra.

Nu is alles veranderd. Laadu en Sugra genieten van hun vrijheid en onafhankelijkheid, bewerken hun eigen land en kunnen hun kinderen naar school laten gaan.

Uw donatie redt kinderen en gezinnen van slavernij en helpt hen een nieuw leven te beginnen.

Help mee en bevrijd kinderen en gezinnen op plekken waar de nood het grootst is ->

Geef waar meest nodig